BİNGÖL / MERKEZ - Borsa İstanbul Sarıçiçek Ortaokulu

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Ocak ayında okulumzda yapılan pano çalışması.

Ock

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Kas

İstiklâl mücadelemizin önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları başta olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi şükran, saygı ve rahmetle anıyoruz.

Kas

Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel  il ve ilçelerdeki okulların katilimiyla gerçekleştirilen ve yaklaşık 1.5 aydır süren öğretmenler futbol turnuvasının final maçı İl milli eğitim müdürü Sayın Mustafa Özel ve milli eğitim müdür yardımcıları ve şube müdürlerinin katılımıyla gerçekleşti. Saricicek ve Göltpesi ortaokulunun karşılaştığı final maçının galibi Sarıçiçek ortaokulu oldu.